Menu

Vissza a FIVOSZ kezdőlapra

Ő már FIVOSZ tag: Kálmán Andrea - Herba szappan

Ő már FIVOSZ tag: Kálmán Andrea - Herba szappan

 Kevés olyan népszerű és hasznos termék van, mint a szappan. A különböző szappanok használata végig kíséri egész életünket, készítése az ókorba nyúlik vissza, és manapság ismét reneszánszát éli. Hogy miért? Valószínű a természetes alapanyagok miatt, hogy „lelkük” van a szappanoknak, mind a készítőik, mind pedig az összetevőik miatt. Azt már régóta tudjuk, hogy azok vagyunk, amit megeszünk. Ez a bőrünkre is érvényes: azok vagyunk, amit a bőrünkre kenünk.

 Ismerkedjünk meg egy fiatal szappankészítővel, aki küldetésének tartja, hogy kiváló minőségű termékeivel kényeztessük a bőrünket, és ez ne kiváltság legyen, hanem a minden napunk része!

 

Hogyan kezdődött a szappankészítéshez kapcsolódó szenvedélyed?

Az egyik barátnőm a névnapomra meglepett egy szappankészítő tanfolyammal. Azt gondoltam, hogy elmegyek, megnézem, de nem terveztem folytatást. De amint látható, teljesen beleszerettem. Talán azért is, mert olyan más hobbijaimat is be tudtam vonni a szappankészítésbe, mint pl. a gyógynövények ismeretét és a fotózást.

Mikor indítottad vállalkozásodat és hol tartasz ma?

2014 novemberében indítottam a webáruházat, és legnagyobb örömemre már a tavalyi karácsonyi szezonban is sok megrendelésem volt.

 

 

Vállalkozásod indításához kapcsolódóan milyen olyan tapasztalataid vannak, melyek egyben tanulságosak is?

Hiába vannak jó termékeid, nagyon fontos a marketing. Azt a „műértő” ügyfélkört keresem, akik tisztában vannak azzal, hogy egy szappan nem attól jó, ha eper vagy papaya illatú, mert csak a jó minőségű alapanyagokból készülnek jó minőségű termékek.

A termékeid értékesítése milyen csatornákon történik?

Az értékesítés jelentős része az interneten zajlik a saját webshopunkban: www.herbaszappanok.hu, de egyre többet járunk különböző vásárokba is, mert nagyon szeretem, ha van lehetőségem közvetlenül is találkozni a vásárlókkal, és ha forgalom is engedi, elbeszélgetni velük. Ez kiváló közvélemény kutatási lehetőség is egyben.

  

Mennyi termékkel vagy jelen a piacon? És van egyáltalán megállás a terméklistád bővítésében?

Jelenleg 50 darabos a termékválasztékunk, folyamatosan ötletelek, és csak a korlátozott tárolási lehetőségeim szabnak határt a termékbővítésnek.

 

Melyik a kedvenc szappanod és miért?

Nehéz választani, de talán a levendulás szappan. Ennek érzelmi oka is van, mert évekkel ezelőtt beleszerettem a levendulába, aminek köszönhetően hobby szinten levendula párnákat is készítek (levendulaparnak.hu), és kézenfekvő volt, hogy elsőként levendulás szappant fogok készíteni extra szűz olívaolajból, mandula olajjal felturbózva, az elbűvölő levendula illatával.

 

 

A piacon, számos natúrszappanokat forgalmazó vállalkozás van jelen a hazai piacon. Mit gondolsz, mivel lehet kitűnni, mivel lehet a vásárlókat megfogni?

Gyerekkorom óta érdekelnek a gyógynövények – egy ezzel kapcsolatos weboldalt is szerkesztek – ezért abban biztos voltam, hogy az én profilom a gyógynövényes szappanokra fog alapulni. Vidéken van kertem, ahol nagyon sok gyógy- és fűszernövény megterem, ezenkívül rendszeresen járok túrázni, gyakran összekötve ezt a vadon fellelhető gyógynövények gyűjtésével. Nem használok pálmavajat az orángutánok élőhelyének védelmében, mert fontosnak gondolom, hogy a legkisebb szinten is oda kell figyelnünk a környezetünk védelmére. A színezéshez kizárólag természetes alapanyagokat használok.

 

Milyen további terveid vannak?

Mivel volt néhány megkeresésem külföldről, azt tervezem, hogy 2016-ban keresni fogok olyan partnereket Ausztriában, Németországban, Svédországban és Angliában, akik forgalmaznák a termékeimet.

 

Sok sikert kívánunk!

 

Kálmán Andrea
Herba Szappan

telefon:: +36306869050

e-mail: 

web :http://www.herbaszappanok.hu

cím: :1138 Budapest, Turóc utca 5. 

 Az interjút készítette: Gál Andrea

 

Nem szeretnél te sem kimaradni a FIVOSZ sikerközösségéből? Építs kapcsolatot az ország legsikeresebb, ambíciózusabb fiatal vállalkozóival (tagunk: RAVAK,Szállás.hu,Maesteszínház.hu,Kulcs-Soft Nyrt.,) Neked mit ad a FIVOSZ? Ide kattints!

Vissza a tetejére
Image 01 Image 02 Image 03 Image 04 Image 05 Image 05 Image 05 Image 05