Főoldal Hírek A Jövő Energetikai Innovációit keresi az MVM EDISON programja
0

A Jövő Energetikai Innovációit keresi az MVM EDISON programja

0
0

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. meghirdeti az MVM Edison Light Up! innovációs pályázatot és startup versenyt startup-ok, spin-off-ok, kis- és középvállalkozások, illetve felsőoktatási hallgatók, magányszemélyek számára. A pályázat szakmai partnere az IBM.

Az MVM Csoport új stratégiájában célul tűzte ki a kutatás, a fejlesztés és az innováció támogatását, illetve hogy felkutatja az innovatív ötleteket és segíti megvalósulásukat. Az MVM Csoport elsősorban olyan kreatív energiahatékony megoldásokat és technológiai újításokat keres, amelyek később be tudnak épülni mindennapjainkba.

Az MVM Edison program célja egy olyan startup ökoszisztéma kiépítése, amely alkalmas a jelenleg hazánkban fellelhető energetikai és energiatudatossági ötletek, illetve oktatási témájú hardverfejlesztésekkel és szoftverfejlesztésekkel, valamint a fenntartható designnal kapcsolatos kezdeményezések inkubálására.

A program az inkubáción túl, továbbképzéssel és mentorok bevonásával járul hozzá a termékek, fejlesztések sikerességéhez, piacra segítéséhez.

A technológiai fejlesztések felkutatása érdekében indul el a program első része, az MVM Edison Light Up! pályázat és verseny. A program szakmai partnere az IBM, amely speciális szakmai szolgáltatásaival segíti a hazai energetikai innovációk nemzetközi minőségének elérését és piacra lépését.

Edison Light Up! pályázathoz készült filmet az alábbi linken tekintheti meg:

https://www.youtube.com/watch?v=Nwl_EZxAKWQ

A pályázatra az alábbi négy kategóriában lehet benyújtani pályaműveket:

§  Általános energiatermelés és felhasználás, mint például:

▫   Megújuló és fenntartható energia (renewable energy)
▫   Smart hálózat (smart grids)
▫   Intelligens energiatermelés és üzemeltetés (smart energy)

§  Személyes és háztartási szintű energiatermelés és felhasználás, mint például:

▫   Okos otthon rendszerek (smart home)
▫   Okos mérés, irányítási és visszajelző rendszerek (intelligent feedback)

§  Irodai és ipari szintű energiatermelés és felhasználás, mint például:

▫   Megújuló és fenntartható energiatermelés (renewable energy)
▫   Dinamikus energiafelhasználási rendszerek (dynamic power consumption)

§  Városi és közösségi szintű energiatermelés és felhasználás, mint például:

▫   Okos város energiatermelése és irányítása (smart city)
▫   E-mobilitás fejlesztések (smart mobility)
▫   Elektromos töltési lehetőségek (electric vehicle charging)

A jelentkezéseket 2016. december 5. és 2017. február 17. között lehet feltölteni a www.mvmedison.hu oldalon.

 

Közelgő események

Nincsenek jövőbeni események.

Piacvezető akarsz lenni?

fivosz-tagok

Most feliratkozhatsz a FIVOSZ hírlevélre:

FIATAL VÁLLALKOZÓKNAK SZÓLÓ ESEMÉNYEK+TUDÁS

Ezt havonta kapod, itt iratkozhatsz fel:

x
Kifejezett hozzájárulásomat adom ahhoz, hogy adataimat a FIVOSZ saját marketingtevékenysége céljából, illetve a kutatás és közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név és lakcímadatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX. törvényben meghatározott piackutatás és közvetlen üzletszerzés céljára felhasználja, és a szervezet működésével és szolgáltatásaival kapcsolatos esetekben átadhatja elektronikus levelezés vagy azzal egyenértékű egyéni kommunikációs eszköz, sms útján, illetve postai úton Önt megkeresse. Adatai gépi úton kerülnek feldolgozásra. Tájékoztatjuk, hogy adatai harmadik felek részére kizárólag az adatvédelmi szabályzatban részletezettek szerint kerülnek továbbításra. Adatai kezeléséhez adott hozzájárulását bármikor, korlátozás és indokolás nélkül, ingyenesen jogosult visszavonni továbbá jogában áll adatainak a megjelölt célra vagy annak egy részére történő kezelésének megszüntetését kérni az alábbi címre elküldött levél útján 1146 Budapest, Thököly út 58-60. IV. emelet 404.
címkék:

www.fivosz.hu | +36 1 785 7977 | [email protected] | NAIH nyilvántartási szám: NAIH-66446 | © 2007-2021 FIVOSZ, minden jog fenntartva. | Weboldal készítés: Plus Creative Agency