Menu

Vissza a FIVOSZ kezdőlapra

Újabb magyar fejlesztő cég részesült nemzetközi elismerésben

A Webtown részesült Austinban az idei Liferay Community Excellence globális elismerésben. A nagyvállalati portálokat gyártó amerikai vállalat a kiemelkedő, Liferay-es Közösség fejlődéséért végzett munkát értékeli ezzel a díjjal: olyan partnerek kapják, akik az átlagoson túlmutató, hosszú távú elkötelezettséget és szenvedélyt tanúsítva segítik ügyfeleiket, úttörő megoldásokat nyújtva a digitális átalakulás kihívásaira.

A Webtown története nagyban hasonlít egy startup storyhoz, ugyanis magyar tulajdonosai 10 éve a BME kollégistáiként alapították a céget. Mára viszont globális szinten azon 20 cég egyike, akik a legmagasabb gyártói minősítéssel rendelkeznek. A Platinum partneri szintet elsőként szerezték meg Közép-Európában. A Liferay-t pedig már 7. egymást követő évben nevezi piacvezetőnek a Gartner, neves amerikai piackutató és tanácsadó cég nagyvállalati portál termékekkel foglalkozó Magic Quadrant nevű elemzése.

A Community Excellence díj átadásakor a Liferay elismerését fejezte ki, amiért Platinum Partnere olyan megoldásokat fejleszt, amelyek az open-source Közösség minden tagját segítik, legyen szó a Webtown banki szektornak készült - Liferay DXP-re fejlesztett - demó platformjáról, a Liferay alkalmazások (Marketplace) piacterén elérhető termékeiről vagy blog cikkeiről. 

“Amikor elkezdtük saját Marketplace alkalmazásaink fejlesztését, az évek alatt gyűjtött tapasztalatunkat felhasználva gyorsabbá és költséghatékonyabbá akartuk tenni projekteket. A Liferay DXP-re fejlesztett banki demó platformmal pedig egy úttörő marketing funkciót mutattunk be: az érdeklődés alapú tartalomszolgáltatást. Ez a demó oldal nemzetközi szintű referencia lett, maga a Liferay és más partnerek is használják különböző eseményeken a Liferay DXP funkcióinak bemutatására. A Liferay Community Excellence tehát egy nagyon pozitív visszajelzés minden nálunk dolgozó fiatal fejlesztőnek, és azt az üzenetet képviseli, hogy a fejlesztői Közösség tagjainak érdemes segíteniük egymást egyedi fejlesztésekkel, hiszen közösen még jobb vásárlói- és ügyfélélmény érhetünk el projektjeink során.” - mondta Kalmár Péter, a Webtown ügyvezetője. 

A hasonló globális elismerések jelentős mérföldkövet jelentenek az olyan nemzetközi piacra kilépő vállalkozások számára, mint a Webtown is, egyben fontos üzenetet közvetítenek az informatikus hiánnyal küzdő hazai munkaerőpiacon: a fiatalok magyar cégnél dolgozva is fejleszthetnek úttörő szoftvereket.

Vissza a tetejére
Image 01 Image 02 Image 03 Image 04 Image 05 Image 05 Image 05 Image 05